Michel Glas
Pedagogisch-, Rouw&Verlies Coach

Oprichter van McGBegeleiding en Partner van Sporofyt

Ik ben mijn bedrijf gestart, omdat ik denk dat de hulpverlening sneller en slagvaardiger kan en moet!

 Ik ben Michel Glas en ruim 30 jaar werkzaam in de hulpverlening.

Ik heb gewerkt bij veel grote zorginstellingen in zuidoost Brabant, zoals ORO, OCB (tegenwoordig IDRIS), Heuveleind (tegenwoordig Amarant), Lunetzorg, Combinatie Jeugdzorg en Bijzonder Jeugdwerk. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met de verschillende doelgroepen en heb ik een breed netwerk van deskundige werkers opgebouwd.

Bij bovenstaande organisaties heb ik veel gewerkt in gezinnen. Deze gezinnen liepen vast in hun dagelijkse opvoedsituaties. Samen gingen we kijken naar wat voor het gezin fout liep en hielp ik vooral te kijken naar wat goed gaat. Vanuit het goede stuk werd er gezocht naar oplossingen. Hierbij maakte ik gebruik van meerdere methodieken zoals; Video Interactie Begeleiding, Sociale Netwerkstrategieën, oplossingsgericht werken e.a.

De laatste jaren werk ik als Coördinator Interne Rebound binnen het voortgezet onderwijs. Hier begeleid ik jongeren die vast dreigen te lopen in hun schoolloopbaan. Tijdens dit werk merkte ik dat veel jongeren vast lopen na een verlieservaring (door overlijden en/of echtscheiding). Hier ben ik mij nu verder in aan het specialiseren. Al deze ervaringen zal ik gebruiken in mijn bedrijf.

Vanaf 1 december 2021 ben ik volledig gaan werken als zelfstandige. Ik ga mij nu vooral richten op het breder in de markt zetten van mijn eigen praktijk.

Langs mijn werk in mijn eigen bedrijf, vind ik het ook belangrijk om mijn steentje bij te dragen bij organisaties die belangrijk werk verrichten voor jongeren in de buurt. Zo help ik 1 middag mee bij TEJO Deurne en 1 middag bij het Roger That Inspiratielab in Someren, als vrijwilliger.

Ik ben HBO geschoold (SKJ geregistreerd) en ben dagelijks bezig om mij verder te ontwikkelen (Beknopte CV).  


 

  
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn